Šefo blogas

Susipažinkite – naujoji maisto ruošimo sistema „iVario Pro“

2020 - 06 - 18

Profesionalios maisto ruošimo įrangos gamintoja „Rational“ pristatė naują sistemą „iVario Pro“, kuri pasižymi sumaniomis funkcijomis ir naudoja 40 proc. mažiau energijos, nei įprasti paverčiami virimo katilai. Lyginant su ankstesne „VarioCookingCenter“, naujoji sistema skrudina 20 proc. efektyviau, o naudojant priežiūros nereikalaujantį gaminimą su slėgiu maistas paruošiamas 35 proc. greičiau.

Išmanioji energijos valdymo sistema „iVarioBoost“ užtikrina tikslią, jautriai reguliuojamą temperatūrą katilo dugne. Naudojant „iZoneControl“, katilo dugną galima padalinti net į keturias zonas, kas leidžia gaminti skirtingus maisto produktus vienu metu, naudojant skirtingas temperatūras ir gaminimo laiką. Be to, maisto gaminimo sistema pasižymi ergonomiškomis savybėmis: reguliuojamo aukščio kojelės, neįkaistantys katilo šonai ir suapvalinti kampai leidžia dirbti saugiau ir patogiau.

„Produktyvumas, lankstumas ir paprastumas – šios savybės apibūdina naująjį „iVario Pro“, – teigia Tino Bergholz, „Rational“ Vyr. Pardavimo direktorius Rytų Europai.

Patentuota „iVarioBoost“ kaitinimo sistema naudoja keramikinius kaitinimo elementus, tolygiai pritvirtintus prie įbrėžimams atsparaus dugno. „iVario Pro“ įkaista iki 200 C greičiau nei per 2,5 minutes ir gali apkepti 30 kg guliašo vos per 15 minučių – tai keturis kartus greičiau nei įprasta technologija.

Be to, „iVarioBoost“ užtikrina, kad gaminimo metu įpylus šalto skysčio, pavyzdžiui, grietinėlės į troškinį, temperatūra išliks tolygi ir nenukris nė vieno laipsnio. Tuo pačiu pažangi technologija leidžia greitai sumažinti temperatūrą, kad delikatūs patiekalai, kaip ryžių pudingas, nebūtų pervirti ir neliptų prie indo sienelių. Pasak Tino Bergholz, „iVario Pro“ sujungia maksimalią galią su aukščiausio laipsnio tikslumu.

Naujajai „iVario Pro“ tikslumą užtikrina tas pats „Rational“ sistemose naudojamas maisto gaminimo intelektas „iCookingSuite“. Jutikliai nustato maisto kiekį ir būseną ir reguliuoja gaminimo parametrus, kad būtų pasiekiamas norimas rezultatas be didelio vartotojo įsikišimo.

„iVario Pro“ eliminuoja poreikį stebėti ir nuolat tikrinti maisto ruošimo procesą. Automatinė iškėlimo funkcija „AutoLift“ pasirūpina, kad maistas būtų laiku iškeliamas iš virimo skysčio. Taip pat vartotojai gali pasirinkti skirtingus maisto gaminimo režimus mėsai, žuviai, paukštienai ar garnyrui, ar skirtingus metodus – kepimo katilą ar gruzdintuvę.

Funkcionalumas „iZoneControl“ suteikia lankstumo, nes „iVario Pro“ gali būti padalintas į keturias bet kokio dydžio ar formos maisto ruošimo zonas. Naująją maisto ruošimo sistemą lengva prižiūrėti, nes prie jos niekas nekimba, o valymą galima atlikti per dvi minutes – tai ženkliai palengvina virtuvės darbuotojų kasdienybę. Be to, „iVario Pro“ galima kabinti ant sienos ar tvirtinti ant ratukų, kas leidžia pritaikyti sistemą prie individualių virtuvės poreikių.

Skirtingo dydžio „iVario Pro“ puikiai patenkina skirtingus maitinimo įstaigų poreikius. Maisto ruošimo sistema „iVario Pro 2-S“ su dviem katilais puikiai tinka restoranams ar kaip papildoma įranga kitoms maitinimo įstaigoms. Didžiosios sistemos „iVario Pro“ – L ir XL dydžio – siūlo atskirus katilus su 100 ar 150 litrų talpa atitinkamai. Mažoji „iVario 2-XS“ su 17 litrų katilo talpa tinka restoranams, vienu metu pateikiantiems 30 porcijų.

Daugiau informacijos apie „iVario Pro“ – „Rational“ puslapyje.

Planuojate virtuvę ar ieškote HoReCa įrangos? Pasitarkime!

Maisto gamybos ir prekybinės įrangos skyriaus vadovas Marius Savanevičius
marius.savanevicius@balticmaster.lt ir telefonu +370 686 51 202