Šefo blogas

Restoranų verslas – profesionalus požiūris

2018 - 12 - 11

Evaldas Žaliukas

"Baltic Master" – jau 26–erius metus padeda savo klientams įgyvendinti pačias drąsiausias idėjas kuriant verslą restoranų, kavinių, gamybos cechų, prekybos srityse. Visas paslaugų kompleksas iš „vienų rankų“ – nuo idėjos iki jos įgyvendinimo. „Baltic Master“ iš esmės orientuota į dvi pagrindines kryptis – "šalta“ ( profesionali šaldymo įranga ) ir "karšta" ( maisto gamybos įranga bei technologijos ). Šiandien plačiau apie "karštąją" pusę.

Maitinimo verslui reikalingi įrankiai ir į ką reikia atkreipti dėmesį? Ką reikia žinoti kaip rinktis ir svarbiausia nepermokėti?

Pirmiausia jūs turite apsispręsti ką norite ir galite pasiūlyti savo svečiui, kokią koncepciją pasirinkti: baras, kavinė, vyninė, oriental restoranas, valgykla, kulinarija, gastro  baras, konditerija, maisto pristatymas į namus, food truck‘as ar kita. 

Nepamirškite šių 8 žingsnių atidarant restoraną : 

  1. Koncepcija, pavadinimas;
  2. Verslo planas;
  3. Vieta;
  4. Licencijos, leidimai;
  5. Meniu, virtuvės projektas;
  6. Interjeras, įrangos parinkimas, jauki aplinka klientams;
  7. Personalas;
  8. Marketingas, reklama.

Pasirinkus kryptį, kuria ruošiatės eiti ir radę patalpas jau turite pradėti planuotis kaip atrodys jūsų virtuvė.

Planuojant virtuvės išdėstymą labai svarbu atkreipti dėmesį į :

  1. Tinkamai parinktą įrangą;
  2. Patogų, ergonomišką darbo vietų įrengimą;
  3. Virtuvės planavimą sekcijomis;
  4. Optimalų darbuotojų skaičių.

Nuo viso to priklauso jūsų verslo sėkmė. Investavus į patikimus įrenginius ir technologijas, jūs galite sumažinti išlaidas personalui. Kuo virtuvė patogiau įrengta ir aprūpinta tinkamais įrengimais, tuo mažiau personalo reikia – maistui paruošti ir tinkamos kokybės atiduoti svečiui.

„Baltic Master“ padeda parengti technologinius virtuvės projektus, tinkamai parinkti ir sukomplektuoti įrenginius, atitinkančius jūsų veiklos pobūdį ir poreikius. Mūsų specialistai pasirūpina įrangos parinkimu, pristatymu, montavimu, apmoko naudotis, teikia garantinio ir pogarantinio serviso paslaugas. Reguliariai rengiame mokymus virėjams, pristatome rinkos naujoves ir mokiname jomis naudotis.
Rengiame interjero dizaino projektus, gaminame baldus Jūsų restorano salei ar ofisui. Mūsų interjero dizainerių komanda ne kartą įvertinta už kavinių, restoranų projektus bei jų įgyvendinimą. 

„Baltic Master“ dirba su daugiau nei 300 žinomų tarptautinių gamintojų ir parduoda jų gaminamą įrangą Lietuvoje ir Baltijos šalyse. Per 26 veiklos metus sukaupta patirtis ir orientacija į inovatyvias technologijas leidžia diegti naujausias aplinkai draugiškas ir eksploatacijos sąnaudas maksimaliai mažinančias sistemas bei įrenginius, kurie laikui bėgant ir griežtėjant ES reikalavimams nekels jų savininkams rūpesčių. 

Vienas iš svarbiausių „Baltic Master“ partnerių – Voketijos gamintojas „Rational“. Šis gamintojas yra konvekcinių krosnių rinkos lyderis, užimantis net 53% visos pasaulinės rinkos šiame segmente. „Rational“ kiekvienais metais investuoja į naujausias technologijas, personalo mokymus, padeda optimizuoti jūsų kaštus. Atsižvelgiant į kitų šalių poreikius, diegia vietines kalbas, lengvą prieigą pačiame įrenginyje skaityti instrukcijas ir rekomendacijas gimtąja kalba. Be to yra įdiegti procesai, kurie leidžia ruošti maistą nakties metu ir be žmogaus dalyvavimo. Tereikia pasirinkti tinkamą procesą, pakrauti maistą ir eiti ilsėtis. Praėjusiais metais įdiegta funkcija – „Connected Cooking“. Ji leidžia pajungus konvekcinę krosnį prie interneto stebėti, kontroliuoti ir valdyti joje vykstančius kepimo ar plovimo procesus, programuoti ir kurti meniu, parsisiųsti receptus iš „bibliotekos“ ar nuskaityti įrenginio  HACCP protokolą už praėjusį 6 mėnesių laikotarpį. Visą tai atliekama mobilaus įrenginio - išmanaus telefono, planšetės ar kompiuterio  pagalba, iš bet kurios pasaulio vietos, kurioje veikia internetas. 

Keli faktai apie „ Rational „ konvekcines krosnis :

  1. Visuomet garantuoja vienodą patiekalo kokybę;
  2. Galimybė standartizuoti gaminamo produkto receptūras skirtinguose gamybos taškuose; 
  3. Lengva valdyti netgi nekvalifikuotam personalui;
  4. Minimalios eksploatacinės išlaidos;
  5. Nereikalauja stebėjimo ar monitoringo resursų;
  6. Kepkite skirtingus maisto produktus tuo pačiu metu;
  7. Automatinis valymas ir kalkių pašalinimas.

Dar keletas faktų kurie padeda taupyti kasdien su Rational :

  1. Žaliavos sunaudojimas sumažinamas iki 10%;
  2. Aliejaus ir riebalų patiekalui ruošti naudojimas – sumažinamas iki 95%;
  3. Energijos taupymas iki 28%;
  4. Darbo jėgos sąnaudos – mažesnės iki 30%;
  5. Įrenginio funkcionalumas leidžia sutaupyti daugiau nei 30% kitų įrenginių užimamo ploto; 
  6. Investicijos atsiperka per trumpą laiką (priklauso nuo jūsų gamybos apimčių).

Tai tik vienas iš daugelio „Baltic Master“ siūlomų įrenginių ir technologijų, kurias pristatome Jums ir tuo prisidedame prie jūsų verslo sėkmės.

Planuodami investiciją naujai kuriamam verslui ar įrangos atnaujinimui, naudokitės profesionalų patarimais ir konsultacijomis. Tai padės ne tik greičiau atsipirkti Jūsų investicijoms, bet sumažinti kasdienes išlaidas ir apsisaugoti nuo „žmogiškojo faktoriaus“ klaidų ir optimizuoti išlaidas personalui.

"Baltic Master" profesionalai – jau 26 metus kartu su jumis!