Šefo blogas

Burnoje tirpstanti trinta moliūgų sriuba

2022 - 09 - 30

Atėjęs ruduo atneša mums daug rudeniškų sodo gerybių, kurios mus džiugina virtuvėje. Viena iš spalvingiausių ir populiariausių daržovių rudenį yra moliūgas.

Moliūgai pasižymi didele nauda sveikatai. Moliūguose yra gausu antioksidanto beta karotino, kuris organizme pavirsta vitaminu A, moliūgų sėklose esanti magnis mažina širdies ligų riziką ir reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, o cinkas ir C vitaminas padeda sustiprinti imunitetą. Tad nuėmę moliūgų derlių nieko nelaukite ir pasigaminkite burnoje tirpstančią moliūgų sriubą, tokiai sriubai pasigaminti jums reikės:

1 kilogramas

moliūgų

2 vienetai

bulvių

100 mililitrų

grietinėlės

1 vienetas

sultinio kubelių

1 šaukštas

cukraus

1 šaukštas

citrinų sulčių

1 žiupsnelis

aitriosios paprikos miltelių

pagal skonį

druskos

  1. Nulupkite moliūgą, išimkite sėklas ir supjaustykite stambiais gabalais.
  2. Dėkite į puodą drauge su nuskustomis bulvėmis, įdėkite cukraus ir sultinio kubelį, viską užpilkite vandeniu, kad daržovės būtų apsemtos. Virkite ant lengvos ugnies apie 30-40 minučių, kol daržovės taps minkštos.
  3. Nukelkite nuo ugnies. Nupilkite beveik visą vandenį, kuriame virė jūsų daržovės, dalį nupilto vandens pasilikite, jis gali būti reikalingas norint pakeisti sriubos tirštumą. Elektriniu trintuvu sutrinkite sriubą. Trintuvą rinkitės pagal savo gaminimo įpročius ir poreikius.  Jeigu trintuvą planuojate naudoti namų virtuvėje, tuomet rinkitės prietaisą tinkantį mažesnės talpos indams, jeigu gaminsite didesnį kiekį sriubos ir vaišinsite savo restorano lankytojus rinkitės didesnio galingumo trintuvus, tinkančius didesnėms talpoms. Supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Jei sriuba per tiršta, įpilkite virimo vandens iki norimos konsistencijos. Pasūdykite, jeigu mėgstate aštresnį maistą įberkite čili paprikos miltelių, viską pagardinkite citrinos sultimis.
  4. Serviruokite su lengvai skrudintomis moliūgų sėklomis ir šaukštu moliūgų ar alyvuogių aliejaus. 

Skanaus!